BIOGRAFI

1
Hanna Thorstensen, som går under artistnamnet Hanan, introducerades för den orientaliska dansen vid 10 års ålder och är sedan många år tillbaka en högt meriterad och uppskattad artist, koreograf och danspedagog. Hanan har arbetat som soloartist i många år och uppträtt på mängder av olika evenemang – allt från SVT och Globen till nattvimlet i Venedig, Mellanöstern, Afrika och Asien. Här kan specifikt nämnas att hon dansat solo på Cairo Opera House och Alexandria Opera House i Egypten och på stadsteatern i Rabat, Marocko.

Hanan har även spelat magdansösen Lola i musikalen Zorba på Malmö Opera år 2007-2008 samt under samma period arbetat som koreograf för uppsättningen av Ringaren i Notre Dame på Helsingborgs stadsteater. År 2014 dansade hon på Folk- och Världsmusikgalan på NorrlandsOperan tillsammans med dansaren Mohanned Hawaz och sångerskan Aida Nadeem. Hanan har samarbetat med såväl rapparen Behrang Miri som bandet Alla Fagra och musikern Dan Svensson. Hon samarbetar dessutom regelbundet med den indiska koreografen och dansaren Pooja Shetty Singh.

Under flera år turnerade Hanan med den internationella orientaliska dansgruppen Amaya Dance Company som leds av koreografen Manca Pavli samt med dansgruppen Nefertari under ledning av Suzanne Petrén (Zeina) Abou Shebika och Muhammed Abou Shebika. Utöver detta arbetar Hanan som solist och gruppdansare i det Irakiska danskompaniet Enkidu Company under ledning av Mohanned Hawaz.

År 2009 grundade Hanan dansgruppen Hanan Oriental Dance Group som nått internationellt erkännande och erhållit många utmärkelser. Hanan undervisar sedan många år på flertalet dansskolor runtom i Skåne och under 2010 tillbringade hon åtta månader i Damaskus, Syrien, där hon undervisade på Al Droubi studio. Utöver detta ger Hanan workshops i Sverige och utomlands för både barn och vuxna och är en mycket uppskattad och efterfrågad pedagog.

Hanan är en högt ansedd professionell soloartist som är känd för sin rena klassiska egyptiska stil där hon med inlevelse och hjärta alltid erbjuder förstklassiga uppträdanden.

Utbildning:

Hanan förälskade sig i den orientaliska dansen redan 1995 och har sedan dess studerat språket, kulturen och den orientaliska dansens historia för ett stort antal internationella lärare runt om i Egypten och Europa. Här kan nämnas Mahmoud Reda, Farida Fahmy, Youssry Sharif, Aida Nour, Dr Hassan Khalil, Nour, Freiz, Tito, Dandash, Camelia, Khaled, Kazafy, Sameh el Dessouki, Randa, Raqia Hassan, Soraya m.fl.

Från 1999-2003 utbildade hon sig för Suzanne Petrén Abou Shebika och Muhammed Abou Shebika på Egyptiskt Kulturcentrum i Stockholm, där hon även undervisade och jobbade som dansare i dansgruppen Nefertari.

Hanan har även utbildat sig i jazz, modern dans och balett på S:t Eriks gymnasiums musikallinje i Stockholm 1999-2002 där hon under samma period dansade flitigt på Danscenter i Stockholm och utbildade sig i en mängd olika dansstilar. 2009 vidareutbildade Hanan sig till barndanspedagog för de välkända barndanspedagogerna Elisabeth Wolf och Samantha Smith på Dansforum i Göteborg.